Generhvervelse af kørekort

Politiets kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Begge prøver skal bestås for at bevare eller generhverve retten til at køre bil. På samme måde som når man tager kørekort første gang, vil du skulle igennem et teoriundervisningsforløb, som forbereder dig på teoriprøven.

I forbindelse med generhvervelse af kørekort er der ikke noget lovkrav om undervisning forud for kontrollerende køreprøver. Politiet anbefaler dog alligevel, at man tager nogle køretimer. Disse køretimer kan nemlig hjælpe med at få rettet op på nogle almindelige fejl, som man med tiden har tilvænnet sig siden erhvervelsen af kørekortet, og som man nemt ville kunne dumpe den kontrollerende køreprøve på.

Den praktiske køreprøve skal gennemføres i en skolevogn og varer typisk omkring 45 minutter. Her vil din viden og færdighed i bilens lovpligtige udstyr blive testet, hvorefter du under politiets motorsagkyndiges anvisning kører en tur i trafikken. Her skal du demonstrere de påkrævede færdigheder for at generhverve eller bevare dit kørekort.

Læs mere her om vores generhvervelsespakke:

Kom godt i gang

Før du kan gå i gang med generhvervelsen af dit kørekort, skal køreskolen oprette dig i politiets booking system. Derfor bør du starte med at tage kontakt til os. Vi får brug for følgende informationer fra dig:

  • Navn
  • Adresse
  • Nummer
  • Telefonnummer
  • Mailadresse
  • Typen af frakendelse du har fået (betinget eller ubetinget frakendelse eller lign.)

Når du er oprettet og tilknyttet Slalom Trafikskole i politiets bookingsystem, skal du henvende dig hos Borgerservice i din kommune. Her skal du udfylde en kørekortsansøgning. Derfor er det vigtigt at du bl.a. husker at medbringe vigtige dokumenter og billedlegitimation. Når ansøgningen er godkendt af Borgerservice, skal du kontakte os igen, så vi kan bestille en teoriprøve til dig.